Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara hela livet.

Vad gör vi?

Att vara scout handlar snarare om att brinna än att elda. Vi brinner för ungdomars utveckling, och använder därför vår väl beprövade pedagogik – ”Learning by doing”. Vi låter våra scouter lära sig genom att pröva t.ex. sjukvård, demokrati, scoutteknik, naturupplevelser och massor av äventyr och gemenskap. Att vara med i Scouterna är att uppleva sig själv, sina vänner och sin omvärld.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren så får du mer information och kan komma överens om när det passar. Du kan också fylla i intresseanmälan som du hittar i menyn till vänster.

Är du 8–9 år?

Nina Arwidson är avdelningsledare för spårarna på avdelningen Fåglarna. Du kan maila till Nina på ninaarwidson@telia.com. Fåglarna har sina möten på måndagar.

Krister Näsén är avdelningsledare för spårarna på avdelningen Småkrypen. Du kan  skicka ett mejl till krister.nasen@scb.se. Småkrypen har sina möten på torsdagar.

Är du 10–11 år?

Elis Johansson är avdelningsledare för upptäckarna på avdelningen Dvärgarna. Du kan ringa Elis på 070-234 10 33 eller skicka ett mejl till elisjohansson@telia.com. Dvärgarna har sina möten på onsdagar.

Gillis Åkesson är avdelningsledare för upptäckarna på avdelningen Jättarna. Du kan ringa Gillis på  070-788 64 78 eller skicka ett mejl till gillis.akesson@telia.com. Jättarna har sina möten på tisdagar.

Är du 12–14 år?

Angelica Andersson är avdelningsledare för äventyrarna på avdelningen Pionjärerna. Du kan ringa Angelica på 070-325 52 26 eller skicka ett mejl till angie911@live.se. Pionjärerna har sina möten på tisdagar.

Är du 15–18 år?

Fyll i intresseanmälan så hör vi av oss!

Ladda ner